Home sweet home (??)

Hallo allemaal!

Ondertussen ben ik weeral 1,5 week terug thuis. Die 6 weken zijn ontzettend snel gegaan!

De laatste 2 weken hebben we nog redelijk wat gedaan. We hebben nog veel aan het strand gelegen, we zijn een dagje naar Barcelona geweest, we hebben nog veel aan ons zwembad gelegen, we zijn uiteten geweest en we hebben op het hoogste punt van Blanes gestaan!

Op het werk werd het steeds rustiger, soms hadden we nog eens 6 tot 10 tafels op een avond maar dat werd langzaam minder. Het seizoen was voorbij, en iedereen ging naar huis. De Spanjaarden, Italianen en Fransen hadden nu vakantie, en dat was ook te merken op het strand!

In de laatste twee weken was Tom met z'n maten in Blanes! Lars, die eerder deze zomer ook in Blanes was, kwam nog een weekje terug met z'n maten, waaronder dus Tom. Daar zijn we dus ook een paar avondjes mee uitgeweest wat ontzettend gezellig was.

We zijn ook een dagje op en neer gereisd naar Barcelona. Om daar even uitgebreid verslag van te doen; We stonden 's morgens om 6:30u. op en om 6:55u. ging onze bus richting het treinstation. Een retourtje Barcelona was gelukkig niet zo duur, daar betaalden we maar €9,20 voor! Na een treinrit van 1,5 uur kwamen we aan in Barcelona. Wat een geweldige stad! We hebben onze ogen uitgekeken. Aangezien de winkeltjes pas om 10:00 open gingen hadden we nog eventjes de tijd om te ontbijten. Dus zochten we een leuk terrasje uit waar we een lauwe jus d'orange kregen met een croissant. Na ons ontbijtje zijn we Barcelona in gegaan. We hebben veel dingen gezien maar natuurlijk nog meer geshopt! Winkel in, winkel uit. Op straat was er veel te zien, verschillende verkleedde figuren stonden dingen uit te beelden of deden allerlei trucjes. Ontzettend leuk om te zien! Ook hebben we de fonteinen gezien, helaas niet bij nacht, want dat schijnt helemaal geweldig te zijn!

Na een half dagje Barcelona moesten we weer met de trein terug. Aangekomen op het station in Lloret stapten we over op de bus en gingen we weer terug richting Blanes. We moesten ons wel een klein beetje haasten want we moesten natuurlijk op tijd bij het restaurant staan!

We hebben in de laatste twee weken ook afscheid genomen van onze Freya! Haar zusje en een vriendin kwamen in Blanes op vakantie en gelijktijdig met hun is ze vertrokken. Toen waren er nog vier schaapjes!

De rest van de weken zijn we nog lekker lui geweest. Onze voorlaatste dag zijn we met André, Jennifer, Loek en de rest wat nog over was van ons team, uit eten geweest in een Spaans restaurantje. We hebben daar ontzettend lekker gegeten! Nadat we uiteten waren geweest vond Loek het een leuk idee om ons mee te nemen boven op de berg. Daar zat je op het hoogste punt en had je uitzicht over de hele boulevard van Blanes. Vanaf daar hebben we veel mooie foto's gemaakt en veel dingen besproken. Uiteindelijke conclusie was dat dit een zomer was om nooit te vergeten!

Die avond was ook onze laatste werkdag. Nadat de laatste klanten weggingen hebben we nog gezellige gesprekken gehad en een flesje champagne opengetrokken. Nadat de champagne fles leeg was gingen we ons omkleden voor onze laatste nacht in Blanes. We hadden van te voren al bedacht waar we overal even gedag moesten gaan zeggen. Bij de Crash, bij Mad Cow, bij de Boemel en uiteindelijk sloten we af in club Sala Vega. Loek ging ook nog even mee en bestelde lekkere hapjes voor ons bij de frituur. Met een lekker drankje erbij en wat gezellige mensen sloten we af bij de Boemel. Nadat het terras dichtging zijn we naar club Sala Vega gegaan met de collega's, vrienden en ander personeel van Blanes. Inmiddels lichtelijk aangeschoten door de shotjes die we in alle cafeetjes kregen..

In Sala Vega heb ik een ontzettend leuke avond gehad met een geweldige afsluiter! Na een paar traantjes, dikke knuffels en dikke kussen gingen we rond 4:00u. terug naar ons appartement, want de volgende morgen stond de wekker al om 6:00u. Toen we een beetje gaar uit bed stapten en onze laatste troep in de koffers gooiden waren we rond 7:00u. helemaal klaar voor vertrek richting Girona Airport. Wat ik ontzettend fijn vond was dat Loek ons bracht en dat Nathalie en Todor meegingen! Aangekomen bij het vliegveld namen we afscheid van de collega's waar we 6 weken mee opgescheept zaten en waar we een geweldige tijd mee hebben beleefd. Traantjes, knuffels, kussen en mooie herinneringen!

Ondanks dat ik amper geslapen heb verliep onze terugreis redelijk vlot. Toen we weer op de grond stonden en onze koffers gevonden hadden stond de vader van Marije op ons te wachten.

Dit was het einde van onze geweldige 6 weken in Blanes..

Home sweet home? Dat wel! Behalve dat ik stiekem wel verlang naar het warme weer in Spanje. We hebben daar, vergeleken met Nederland, heerlijk weer gehad! Dus al m'n ingekochte zomerkleding ligt in de kast te wachten op volgend jaar..

Ik heb echt een toffe zomer gehad! Ik heb leuke mensen ontmoet waar ik leuke herinneringen aan heb. Ook heb ik een positieve werkervaring opgedaan.Kortom, dit was een zomer 'vakantie' om nooit te vergeten!

liefs, Dewi

lex

ik kan me goed voorstellen dat je het nooit zal vergeten zo als ik lees.

maar voor je weet is het al weer volgend jaar ik kan het weten ahahah

M.E.den Beer-Crooy

En, volgend jaar overdoen??