blablaBlanes
Er is nu al een maand verstreken sinds ik vertrokken ben van thuis. Afgelopen weken is er eigenlijk ontzettend veel gebeurt!
Een van de meest grappige dingen die ik redelijk vaak mee maak tijdens het werk; mensen zien mij hier aan voor een Spanjaard! Vorige keer zaten er Nederlanders op ons terras en ik kwam aanlopen met de menukaarten. Roept die Nederlandse man heel vrolijk 'Hola!' naar me. Je had z'n gezicht moeten zien toen ik antwoordde met 'Goedenavond meneer.'
Minder leuk is dat Annika in het ziekenhuis heeft gelegen, waar haar blinde darm eruit is gehaald. Uiteindelijk bleek het een andere ontsteking te zijn. Haar ouders zijn direct overgevlogen naar Spanje. De eerste nacht ben ik bij Annika gebleven en rond de middag werd ik opgehaald en ´afgelost´ door haar nichtje, Freya. Het was best beangstigend, die artsen kennen onze taal niet, en ze deden van alles zonder fatsoenlijk uit te leggen wat er ging gebeuren. Na een paar uur kwam er eindelijk een Nederlandse arts, zij legde ons uit wat er ging gebeuren en regelde het nodige met de verzekering. Toen ze na een paar dagen werd ontslagen uit het ziekenhuis, is ze weer met haar ouders vertrokken naar Nederland. Ondertussen gaat het goed met Annika!
Verder gaat het hier nog steeds z´n gangetje. Hoewel het weer er niet beter op word. Het heeft de laatste weken ontzettend veel geregend, en dat is eigenlijk heel raar voor de zomerperiode in Spanje. Toch blijven er ook nog wel een paar mooie dagen over om lekker aan het strand te liggen. De mindere dagen liggen we lui op de bank met een dvdtje of zoeken we het internetcafé op.
Een paar dingen van onze To-do-list zijn al doorgestreept. Zo zijn we een dagje naar Waterworld geweest waar Marije op 70m. hoogte naar beneden sprong. Na haar bungeejumping zijn we het park gaan verkennen. Ook zijn we een dagje naar Oud-Blanes geweest om te shoppen. Oud-Blanes is ontzettend mooi! Het voorste gedeelte is een marktje dat elke maandagmorgen z'n spullen uitpakt. En het achterste gedeelte zijn de winkelstraatjes Nu blijft Barcelona nog open. Daar gaan we binnenkort dus nog naartoe!
Ook gaan we nog steeds geregeld uit. Niet elke dag, want er moet overdag natuurlijk gewoon gewerkt worden, en dat kost ons redelijk wat energie. In de plaatselijke discotheken ‘Arena’ en ‘Sala Vega’ is het elke avond feest met elke keer een andere artiest of DJ. Dio, Partysquad, Gio, Quintino, Ferry (GTST), Sascha Visscher, Valerio, enz. maken er samen met ons een gezellig feestje van. De ene dag is het schuimparty en de andere dag weer hollandparty. Voor de toeristen ontzettend afwisselend, maar voor ons is het een beetje wekelijkse routine geworden.
Eigenlijk is alles tot nu toe ontzettend snel gegaan. De tijd vliegt voorbij en ik heb helemaal niet het gevoel gehad dat ik ‘vakantie’ heb gehad. Ik heb hier ook zoveel leuke mensen ontmoet en ik heb het hier ontzettend naar m’n zin. Nog 2 weekjes en dan gaan ook wij weer naar huis. Daar kijk ik ondertussen wel al een beetje naar uit want de meeste mensen die we hier hebben leren kennen gaan ook langzaamaan al naar huis. Straks begint school weer, en je gelooft het niet, maar zelfs daar kijk ik weer naar uit!
Trouwens, ze zeggen vaak iets over ´vrouwen achter het stuur´ maar de Spanjaarden hier, zowel mannen als vrouwen, kunnen gewoon absoluut niet rijden. Ze hebben volgens mij geen kennis van de verkeersregels want ze weten niet dat ze moeten stoppen voor een zebrapad. Ook kunnen ze niet inparkeren want de auto´s hier staan bijna helemaal tegen elkaar aan!
Zo zijn we weer van verschillende onderwerpen heen en weer geswitcht en zijn jullie weer op de hoogte.
Ik ga mijn laatste 2 weken tegemoet! Tot in Nederland!
Liefs, Dewi
eejj dewi
nog even en het is weer voorbij je zal toch weer een hoop ervaring op gedaan hebben daar in spanje en nog een langere rij op hyves hahaha.
geniet nog even van die korte tijd daar veel succes.
gr lex marina
Ola Dewi
Het is bijna zo ver, weer terug naar Nederland. We hopen dat je terug kunt kijken op een te gekke tijd in Blanes, dat je veel ervaringen en vrienden rijker bent.
Geniet nog van jullie laatste dagen in Spanje. Hopelijk
krijgen jullie de koffers dicht en zijn ze niet te zwaar.
Goede terugreis en alvast bienvenidos en Ollanda.
liefs
Rob en Marcel